LogSweep and Mic Alignment Error

Post Reply
AustinH
Posts: 1
Joined: 11 Dec 2021 18:30

LogSweep and Mic Alignment Error

Post by AustinH » 11 Dec 2021 19:15

Hi, I'm trying to make some measurements, but I'm getting an error when I use the logsweep and mic alignment function.
logsweep error.png
logsweep error.png (115.51 KiB) Viewed 944 times
mic alignment error.png
mic alignment error.png (99.94 KiB) Viewed 944 times
I was able to use LSR3 just fine with the default settings. How do I fix this error in Acourate?
LSR3.png
LSR3.png (99.67 KiB) Viewed 944 times
Also, I purchased a Focusrite Scarlette 2i2 + Dayton EMM-6 as I've read in other posts about the UMIK-1 being finicky. It's being shipped, so that'll have to wait. However, it's bizarre that LSR3 was able to complete the mic alignment and sweep properly. Is there a way to import the results from LSR3 over?
User avatar
UliBru
Posts: 468
Joined: 19 Oct 2019 13:58

Re: LogSweep and Mic Alignment Error

Post by UliBru » 11 Dec 2021 20:23

1. My fault. By mistake I must have deleted today an important link in the internal playback chain.
Please download the setup once again and install it over the existing installation.

2. You can use the resulting pulses from LSR3 recording

3. The picture of the recorded pulses seem to show up two pulses with opposite polarity. Please check.
Stay well tuned
Uli

Moderator
Acourate system: JRiver/Roon -> AcourateConvolver -> miniDSP U-DIO8 -> TacT M/S2150 amps -> DIY horn speakers
Post Reply